PrzepisŁosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym to genialna kombinacja, której nie możesz odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym
Pyszności

Składniki:

  1. 1 pęczek cebula dymka
  2. 1 pęczek koperek
  3. 500 g filet z łososia
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1/2 szt. cytryna sok
  7. 250 g śmietana 18%
  8. 1 łyżka chrzan tarty

Sposób przygotowania:

1. Potnij cebulkę dymkę i koperek na mniejsze części.

Obraz

2. Następnie połącz ze sobą śmietanę i tarty chrzan.

Obraz

3. Umieść łososia w formie do pieczenia. Posyp rybę solą i pieprzem, nie zapomnij również o soku z cytryny. Teraz polej każdy element wcześniej przygotowaną mieszanką i posyp cebulką oraz koperkiem.

Obraz

4. Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie