Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym to genialna kombinacja, której nie możesz odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 pęczek cebula dymka
  2. 1 pęczek koperek
  3. 500 g filet z łososia
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1/2 szt. cytryna sok
  7. 250 g śmietana 18%
  8. 1 łyżka chrzan tarty

Sposób przygotowania:

1. Potnij cebulkę dymkę i koperek na mniejsze części.

Obrazek

2. Następnie połącz ze sobą śmietanę i tarty chrzan.

Obrazek

3. Umieść łososia w formie do pieczenia. Posyp rybę solą i pieprzem, nie zapomnij również o soku z cytryny. Teraz polej każdy element wcześniej przygotowaną mieszanką i posyp cebulką oraz koperkiem.

Obrazek

4. Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości