PrzepisŁosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym
Pyszności

21.08.2020 17:00, aktual.: 24.08.2020 21:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym to genialna kombinacja, której nie możesz odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 1 pęczek cebula dymka
  2. 1 pęczek koperek
  3. 500 g filet z łososia
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1/2 szt. cytryna sok
  7. 250 g śmietana 18%
  8. 1 łyżka chrzan tarty

Sposób przygotowania:

1. Potnij cebulkę dymkę i koperek na mniejsze części.

Obraz

2. Następnie połącz ze sobą śmietanę i tarty chrzan.

Obraz

3. Umieść łososia w formie do pieczenia. Posyp rybę solą i pieprzem, nie zapomnij również o soku z cytryny. Teraz polej każdy element wcześniej przygotowaną mieszanką i posyp cebulką oraz koperkiem.

Obraz

4. Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także