PrzepisŁosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym
Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym
Łosoś z piekarnika w sosie chrzanowo-śmietanowym to genialna kombinacja, której nie możesz odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
Składniki:
1 pęczek cebula dymka
1 pęczek koperek
500 g filet z łososia
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
1/2 szt. cytryna sok
250 g śmietana 18%
1 łyżka chrzan tarty
Sposób przygotowania:
1. Potnij cebulkę dymkę i koperek na mniejsze części.
2. Następnie połącz ze sobą śmietanę i tarty chrzan.
3. Umieść łososia w formie do pieczenia. Posyp rybę solą i pieprzem, nie zapomnij również o soku z cytryny. Teraz polej każdy element wcześniej przygotowaną mieszanką i posyp cebulką oraz koperkiem.
4. Tak przygotowaną rybę wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!