Dlaczego pączki Magdy Gessler są takie drogie? Restauratorka zdradziła recepturę – ilość jajek przyprawia o dreszcze
Ile kosztują pączki Magdy Gessler i dlaczego są takie drogie? Jaki mają skład? W Tłusty Czwartek gwiazda przygotowała specjalną ofertę dla swoich fanów. Pączki z jej restauracji cieszą się ogromną popularnością. Restauratorka zdradziła cenną recepturę. Jaki składnik dodaje? Skąd bierze się ich cena?
24.02.2022 | aktual.: 01.03.2022 11:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Pączki od Magdy Gessler
Magda Gessler to restauratorka, której nazwisko zna chyba każdy w Polsce. Od lat prowadzi z powodzeniem świetnie prosperujące lokale, jest twarzą Kuchennych Rewolucji i Masterchefa. Często dzieli się swoimi przepisami i zdradza receptury, które są gwarancją sukcesu. Dzięki nim uratowała dziesiątki polskich restauracji.
Jej flagową restauracją jest "U Fukiera". Warszawa zakochała się w jej jedzeniu i od wielu lat stoliki zapełnione są gośćmi. Jadają u niej polskie i zagraniczne gwiazdy. W Tłusty Czwartek przed restauracją utworzyły się długie kolejki. A to wszystko za sprawą wyjątkowych pączków.
Pączki Magdy Gessler – przepis i tajna receptura ujawnione. Ile kosztują? Jaka jest cena?
Jaki jest przepis na idealne pączki? Co zrobić, żeby stworzyć perfekcyjne słodkości? Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy i podzieliła się swoim przepisem. O jej pączkach krążą już legendą – nie tylko ze względu na smak, ale również na wysoką cenę. Ile kosztują pączki Magdy Gessler? W tym roku w restauracji U Fukiera ten słodki przysmak można kupić za 13 zł, a w lokalu Słodki… Słony, który jest rodzinnym biznesem restauratorki i jej dzieci, za pączka trzeba zapłacić 15 zł. Nie odstrasza to jednak tłumów przed kupnem – dobre składniki i jakość bronią się same.
Skład pączków Magdy Gessler. Gwiazda stawia na najwyżej jakości składniki i smaży je na smalcu. Po usmażeniu jednej partii tłuszcz jest wymieniany, co zdecydowanie podnosi koszt produkcji pączków.
Nie da się ukryć, że proporcje składników robią naprawdę spore wrażenie. Przy obecnych cenach i rekordowej inflacji można się domyślić, że koszt produkcji pochłania lwią część ceny pączków.
Pączkami Magdy Gessler zachwyca się jej córka. W wywiadzie dla Jastrząb Post Lara Gessler wypowiedziała się na temat cen.