Makaron alfredo z dynią

Makaron alfredo to prawdziwy klasyk, który choć raz w życiu należy spróbować. Dziś postanowiliśmy zaprezentować go w duecie z dynią. Będzie się działo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 50 g masło
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1 chochla woda z makaronu
  4. 200 ml śmietanka 18%
  5. 1/2 szkl. ser parmezan starty
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1/2 szkl. puree z dyni
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/3 łyżeczki pieprz
  10. 250 g makaron tagliatelle ugotowany
  11. 1 szczypta gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.

Obrazek

2. Na patelni połącz masło i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę i parmezan.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać również puree z dyni i gałki muszkatołowej.

Obrazek

4. Po chwili dodaj trochę wody z ugotowanego makaronu, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i na samym końcu dodaj ugotowany makaron.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥