Makaron alfredo to prawdziwy klasyk, który choć raz w życiu należy spróbować. Dziś postanowiliśmy zaprezentować go w duecie z dynią. Będzie się działo!
Pyszności
27.11.2019 | aktual.: 09.09.2020 20:28
Składniki:
50 g masło
2 ząbki czosnek
1 chochla woda z makaronu
200 ml śmietanka 18%
1/2 szkl. ser parmezan starty
1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
1/2 szkl. puree z dyni
1/2 łyżeczki sól
1/3 łyżeczki pieprz
250 g makaron tagliatelle ugotowany
1 szczypta gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
2. Na patelni połącz masło i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę i parmezan.
3. Nie zapomnij dodać również puree z dyni i gałki muszkatołowej.
4. Po chwili dodaj trochę wody z ugotowanego makaronu, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i na samym końcu dodaj ugotowany makaron.