Uwielbiamy makarony, a szczególnie próbować i łączyć nowe smaki z całego świata. Tym razem padło na grzybki shimeji, które wykorzystuje się w chińskiej kuchni.
Pyszności
06.11.2018 | aktual.: 07.11.2018 08:16
Składniki:
250 g makaron chow mein
150 g grzybki shimeji
1/2 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 cm świeży imbir
3-4 łyżki sos sojowy
1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron w wodzie z sosem sojowym.
2. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek, świeży imbir oraz grzybki shimeji.
3. Po chwili dodaj chochlę wody z makaronu oraz ugotowany makaron.
4. Nie zapomnij dodać również posiekanej pietruszki oraz pieprzu.