Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomysł na udany obiad dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!
Pyszności
15.11.2020 | aktual.: 18.11.2020 15:04
Składniki:
Klopsiki
500 g mielony indyk
1-2 szt. cukinia
1 szt. jajko
1/3 szkl. bułka tarta
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki czosnek granulowany
1 łyżeczka bazylia
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
350 g makaron ugotowany
3/4 szkl. zielone pesto
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mielonego indyka, cukinię, jajko, bułkę tartą, oregano, czosnek, bazylię, sól oraz pieprz.
2. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki, po czym piecz je przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
3. W międzyczasie połącz na patelni zielone pesto i ugotowany makaron.
4. Przygotowany makaron połącz z upieczonymi pulpetami. Smacznego!