Makaron z聽klopsikami i聽zielonym pesto 馃槏

Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomys艂 na udany obiad dla ca艂ej rodziny. Po prostu palce liza膰!

Obrazek
Pyszno艣ci

Sk艂adniki:

Klopsiki

  1. 500 g mielony indyk
  2. 1-2 szt. cukinia
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/3 szkl. bu艂ka tarta
  5. 1 艂y偶eczka oregano
  6. 1/2 艂y偶eczki czosnek granulowany
  7. 1 艂y偶eczka bazylia
  8. 1 艂y偶eczka s贸l
  9. 1/2 艂y偶eczki pieprz

Pozosta艂e sk艂adniki

  1. 350 g makaron ugotowany
  2. 3/4 szkl. zielone pesto

Spos贸b przygotowania:

1. Ca艂y proces rozpocznij od聽przygotowania klopsik贸w. W聽tym celu po艂膮cz: mielonego indyka, cukini臋, jajko, bu艂k臋 tart膮, oregano, czosnek, bazyli臋, s贸l oraz pieprz.

Obrazek

2. Z聽powsta艂ej mieszanki uformuj klopsiki, po聽czym piecz je聽przez 30聽minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W聽mi臋dzyczasie po艂膮cz na聽patelni zielone pesto i聽ugotowany makaron.

Obrazek

4. Przygotowany makaron po艂膮cz z聽upieczonymi pulpetami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piek臋 francuskie ciasteczka. S膮 wilgotne, mi臋kkie i wype艂niaj膮 zapachem ca艂y dom
Do herbaty piek臋 francuskie ciasteczka. S膮 wilgotne, mi臋kkie i wype艂niaj膮 zapachem ca艂y dom
Bu艂eczki, po kt贸rych nie spuchniesz. S膮 mi臋ciutkie jak ob艂oczki
Bu艂eczki, po kt贸rych nie spuchniesz. S膮 mi臋ciutkie jak ob艂oczki
To najszybszy przepis na sa艂atk臋 z tu艅czyka. Przygotujesz j膮 w 5 minut
To najszybszy przepis na sa艂atk臋 z tu艅czyka. Przygotujesz j膮 w 5 minut
Co si臋 stanie, gdy po艂kniesz gum臋 do 偶ucia? Ekspertka wszystko wyja艣nia
Co si臋 stanie, gdy po艂kniesz gum臋 do 偶ucia? Ekspertka wszystko wyja艣nia
Spr贸bowa艂am w gruzi艅skiej restauracji i przepad艂am. Teraz takie piero偶ki robi臋 sama
Spr贸bowa艂am w gruzi艅skiej restauracji i przepad艂am. Teraz takie piero偶ki robi臋 sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdzili艣my, kt贸ry catering na 艣wi臋ta jest ta艅szy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdzili艣my, kt贸ry catering na 艣wi臋ta jest ta艅szy
W艂oskie piero偶ki, kt贸re konkuruj膮 z ruskimi. Farsz mo偶e zaskoczy膰 sk艂adnikami
W艂oskie piero偶ki, kt贸re konkuruj膮 z ruskimi. Farsz mo偶e zaskoczy膰 sk艂adnikami
Na W臋grzech gospodynie robi膮 je z 3 sk艂adnik贸w. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na W臋grzech gospodynie robi膮 je z 3 sk艂adnik贸w. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej ni偶 ciep艂y kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej ni偶 ciep艂y kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Te艣ciowa 艂apa艂a si臋 za g艂ow臋, a teraz te偶 robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Te艣ciowa 艂apa艂a si臋 za g艂ow臋, a teraz te偶 robi takie do obiadu
Pierwszy raz jad艂am w Tatrach. Teraz nie robi臋 ju偶 innego bigosu
Pierwszy raz jad艂am w Tatrach. Teraz nie robi臋 ju偶 innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w 艣wi膮teczne dni. Najszybsze i naj艂atwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w 艣wi膮teczne dni. Najszybsze i naj艂atwiejsze ciasto
MO呕E JESZCZE JEDEN ARTYKU艁? ZOBACZ CO POLECAMY 馃専