PrzepisMakaron z klopsikami i zielonym pesto ­čśŹ

Makaron z┬áklopsikami i┬ázielonym pesto┬á­čśŹ

Makaron z klopsikami i zielonym pesto ­čśŹ
Pyszno┼Ťci
15.11.2020 10:48, aktualizacja: 18.11.2020 15:04

Makaron z klopsikami i zielonym pesto to szybki, prosty i sprawdzony pomysł na udany obiad dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Składniki:

Klopsiki

  1. 500 g mielony indyk
  2. 1-2 szt. cukinia
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/3 szkl. bułka tarta
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka bazylia
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Pozostałe składniki

  1. 350 g makaron ugotowany
  2. 3/4 szkl. zielone pesto

Spos├│b przygotowania:

1. Ca┼éy proces rozpocznij od przygotowania klopsik├│w. W tym celu po┼é─ůcz: mielonego indyka, cukini─Ö, jajko, bu┼ék─Ö tart─ů, oregano, czosnek, bazyli─Ö, s├│l oraz pieprz.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki, po czym piecz je przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W mi─Ödzyczasie po┼é─ůcz na patelni zielone pesto i ugotowany makaron.

Obraz

4. Przygotowany makaron po┼é─ůcz z upieczonymi pulpetami. Smacznego!

Obraz
Oce┼ä jako┼Ť─ç naszego artyku┼éuTwoja opinia pozwala nam tworzy─ç lepsze tre┼Ťci.
Zobacz tak┼╝e