PrzepisMakaron z warzywami z patelni

Makaron z warzywami z patelni

Makaron z warzywami z patelni to prosty i sprawdzony przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a na pewno na stałe zadomowi się w Twoim menu.

Makaron z warzywami z patelni
Pyszności

11.06.2020 | aktual.: 12.06.2020 12:10

Składniki:

  1. 2 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1/3 szt. cebula
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 100 g kukurydza
  5. 30 g parmezan
  6. 400 g makaron spaghetti ugotowany
  7. 1 ząbek czosnek
  8. 1/2 szt. cukinia
  9. 300 ml bulion drobiowy
  10. 1 szczypta pieprz
  11. 1 łyżeczka słodka papryka
  12. 1 łyżeczka oregano
  13. 1/2 łyżeczki kmin rzymski
  14. 300 g pomidory krojone

Sposób przygotowania:

1. Na oliwie z oliwek podmaż cebulę i czosnek.

Obraz

2. Następnie dodaj: cukinię, bulion drobiowy, pieprz, słodką paprykę, oregano i kmin rzymski. Gotuj przez 5-7 minut.

Obraz

3. Do mieszanki nie zapomnij dodać pomidorów, kukurydzy, soli i parmezanu.

Obraz

4. Powstały sos połącz na patelni z ugotowanym makaronem i dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie