Malinowe bułeczki

Chcesz zrobić swojej drugiej połówce niespodziankę i przygotować jej śniadanie do łóżka? Jeśli tak, mamy dla Ciebie przepis, który sprawdzi się w tej roli idealnie! ❤️

Obrazek
Frania

Składniki:

  1. 4 szkl. mąka
  2. 450 ml kefir
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  5. maliny
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mąkę, kefir, cukier oraz sodę oczyszczoną. Z powstałej mieszanki stwórz ciasto.

Obrazek

2. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i zrób z niego bułeczki.

Obrazek

3. Na każdej bułeczce zrób dwa przecięcia i dodaj po 4 kawałki malin.

Obrazek

4. Bułeczki piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

5. Gotowe bułeczki na słodko możesz podawać z ulubionymi składnikami!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach