Uwielbiamy słodkości, dlatego dziś znowu przygotowaliśmy dla Was pyszny deser ❤️ Tym razem wykorzystaliśmy maliny, które świetnie komponują się z naszą pyszną masą ? Po prostu idealne połączenie ☺️
Pyszności
Składniki:
Masa
100 g cukier puder
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
150 g maliny
180 g biała czekolada
240 ml śmietanka 36 % podzielona na pół
600 g serek śmietankowy
Spód ciasta
200 g herbatniki kakaowe
50 g cukier
100 g masło roztopione
Mus malinowy
270 g maliny
100 g cukier
2 łyżki woda
1 łyżka mąka kukurydziana
Sposób przygotowania:
1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i chłodź przez 15 minut.
2. Teraz czas na przygotowanie musu malinowego. W tym celu połącz ze sobą w garnku maliny oraz cukier. Po chwili dodaj wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą. Kiedy mus będzie już gotowy, odłóż na bok do ostudzenia.
3. W kąpieli wodnej połącz ze sobą białą czekoladę i śmietankę (120 ml).
4. W mikserze umieść serek śmietankowy. Po chwili dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę 36% (120 ml).
5. Jako ostatni składnik dodaj mieszankę z białej czekolady i śmietanki.
6. Na spodzie herbatników umieść maliny. Następnie utwórz warstwę z przygotowanej masy, a na samym wierzchu rozprowadź mus malinowy. Chłodź deser min. 5 godzin.