"Mało albo wcale". Z tego składnika w diecie Gessler zrezygnowała, żeby zadbać o siebie

Na planie swoich programów kulinarnych regularnie próbuje różnych dań, ale na co dzień Magda Gessler przyznaje, że ma bardziej restrykcyjną dietę. Stawia na sezonowość i wyeliminowała prawie do zera pewną grupę produktów. Czego nie zawiera jej codzienny jadłospis?

Magda Gessler o swoim jadłospisieMagda Gessler o swoim jadłospisie
Źródło zdjęć: © AKPA | AKPA
Magdalena Pomorska

Magda Gessler pojawiła się na okładce najnowszego numeru magazynu "Viva". W rozmowie z Wiktorem Krajewskim poruszyła kilka wątków, w tym padło pytanie o jej promienny, odmieniony na wiosnę, wygląd.

Magda Gessler stawia na warzywa

W kolejnych sezonach "Kuchennych rewolucji", jak i "MasterChefa" Magda Gessler próbuje zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich dań. Komentuje nierzadko jakość mięsa, strukturę i oczywiście smak. Okazuje się, że w jej prywatnym menu ten produkt już właściwie nie istnieje. Pojawiają się za to przede wszystkim świeże produkty, które restauratorka dobiera na talerz zgodnie z porą roku.

- Wyglądam młodziej, ponieważ dbam o siebie w mądry sposób. Naprawdę to, czego uczą mnie moje dzieci, czyli mądra dieta, mało mięsa albo wcale, świeże produkty, produkty sezonowe - to ma znaczenie. W ogóle w mojej rodzinie często mówimy o gotowaniu, o przepisach, zdrowym podejściu do kuchni. Naszym światem jest kuchnia, smaki, zapachy, kolory, barwy, dekoracja - powiedziała w wywiadzie gwiazda.

Brazylia i kwiaty na talerzu inspirują Magdę Gessler

Znana z zamiłowania do artystycznych, pięknych i luksusowych rzeczy - również w kuchni - Gessler wskazała w rozmowie swój ulubiony profil na Instagramie. Jak można zaobserwować śledzi go również jej córka Lara, co widać w publikacjach na tej platformie społecznościowej. Chodzi o "L'epicerie".

- Są to najpiękniejsze zestawienia jedzenia z kwiatami, pięknymi przedmiotami, muzyką i kolorem. Prowadzi go brazylijska rodzina, która jest wręcz barokowo-rokokowo przepyszna, i takich ilości jedzenia w takiej formie nigdy w życiu nie widziałam.

Co ciekawe, na pytanie o to, czy mając wybór "najlepszy w życiu posiłek czy najlepszy w życiu seks", odpowiedziała na łamach magazynu "Viva", że mimo wszystko to drugie.

Wybrane dla Ciebie
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa