PrzepisDeseryMarchewkowa rolada z masą orzechową
Marchewkowa rolada z masą orzechową
Marchewkowa rolada z masą orzechową to nasz sprawdzony przepis na idealny jesienny deser. Wystarczy, że raz jej skosztujesz, a już na stałe zadomowi się w Twoim menu. Po prostu nie ma innej opcji!
Pyszności
25.11.2020 | aktual.: 30.11.2020 14:20
Do przygotowania przepysznej rolady wykorzystaliśmy tarte orzechy włoskie marki Moreso. Dzięki czemu zaoszczędziliśmy sporo czasu podczas pracy nad ciastem i masą.
Składniki:
Ciasto
- 8 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
- 200 g cukier
- 1-2 szt. marchewki
- 200 g orzechy włoskie tarte Moreso
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
Krem
- 200 ml mleko
- 200 g orzechy włoskie tarte Moreso
- 500 g ser mascarpone
- 40 g cukier waniliowy
Sposób przygotowania: