McDonald's szykuje ogromną zmianę pierwszy raz od 50 lat. Wierni fani się załamią

McDonald's szykuje coś, czego nawet najwięksi sceptycy się nie spodziewali. Planuje wprowadzić różne modyfikacje do klasycznego hamburgera. Pierwsze kanapki mają pojawić się w Kolonii (Niemcy) już w przyszłym tygodniu. Zdaniem rzeczniczki firmy "będzie wiele drobnych zmian". Jak wpłyną one na smak burgera?

ObrazekMcDonald's zmienia burgery (Adobe)
Paulina Hermann

Każdy, kto regularnie je w restauracji, zauważył, że rozmiar hamburgera się zmienił. Niektórzy postanowili to sprawdzić. Ze śledztwa dziennikarzy "Bilda" wynika, że bułki są aż o centymetr mniejsze. Sieć tłumaczy, że rozmiar się nie zmniejszył, po prostu używają innego pieczywa. Waga burgera pozostała taka sama. Czekają nas jednak zmiany, gdyż kanapka ma mieć zupełnie inny smak. To może być ogromnym zaskoczeniem dla fanów restauracji. Tak naprawdę nie wiemy, czego możemy się spodziewać.

McDonald's zmienia popularne burgery

Klasyczny hamburger składa się z kotleta, pikli, cebuli, ketchupu oraz musztardy. Jego plusem jest to, że w każdym miejscu na świecie wygląda i smakuje tak samo. Sieć postanowiła wprowadzić zmiany po 50 latach. Będziemy musieli przyzwyczaić się do tego, że nie będzie już tak samo. Zgodnie z informacjami zebranymi przez "Bild" wynika, że mają być wprowadzone "drobne zmiany".

Nikt nie wie, jakie składniki zostaną dodane do kanapki. McDonald's ukrywa tę tajemnicę, a pierwsze informacje poznamy w przyszłym tygodniu.

- Chcemy przemyśleć na nowo nasze klasyki. Obecnie używamy nowych bułek do niektórych burgerów. Chociaż są one mniejsze, są również nieco wyższe – co oznacza, że ​​burger ma ogólnie ten sam rozmiar - powiedziała rzeczniczka sieci w rozmowie z "Bildem".

Obrazek
McDonald's postanowił zmienić klasyczne burgery (Pixabay)

Pozostaje pytanie: czy te zmiany wpłyną na cenę hamburgera. Rzeczniczka oznajmiła, że "wszystko zależy od franczyzobiorców". Restauracja podaje im jednak "niewiążące rekomendacje cenowe".  Obecnie średnia cena w polskich lokalach wynosi 6,7 zł (są miejsca, w których kosztuje nawet 8,50 zł - wszystko zależy od właściciela w danej lokalizacji).

Już sam fakt ingerowania w klasykę McDonald'sa sprawia, że miłośnicy burgerów kręcą nosem.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej