Mega kebab z 3 rodzajów mięsa

Mega kebab to marzenie wielu naszych fanów. Dlatego specjalnie z myślą o nich przygotowaliśmy genialne danie, które składa się z 3 rodzajów mięsa. Będzie się działo!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. czerwona papryka
  2. 1 szt. żółta papryka
  3. 1 szt. cebula
  4. 1 szt. zielona papryka
  1. 9 szt. podudzia z kurczaka bez kości
  2. 5 szt. karkówka plastry
  3. 4 szt. steki wołowe
  4. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Mieszanka przypraw

  1. 2 łyżki słodka papryka
  2. 2 łyżki suszony czosnek
  3. 2 łyżki kmin rzymski
  4. 1 łyżka sól
  5. 1/2 łyżki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki przypraw do marynaty. W tym celu połącz: paprykę słodką, czosnek, kmin rzymski, pieprz czarny i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. 3 rodzaje mięsa potnij na mniejsze kawałki i umieść w 3 miskach.

Obrazek

3. Do każdej miski dodaj mieszankę przypraw i oliwę. Następnie przykryj je folią spożywczą i wstaw do lodówki minimum na 30 minut.

Obrazek

4. Z zamarynowanego mięsa na formie do pieczenia stwórz wieżę. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Na samej górze umieść kawałki cebuli. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika na 70 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Następnie dodaj na blachę do pieczenia pokrojone warzywa i ponownie wstaw je do piekarnika. Tym razem na 20 minut.

Obrazek

6. Upieczone mięso podziel na mniejsze kawałki.

Obrazek

7. Gotowe składniki umieść na tortilli. Dodaj ulubione sosy oraz surówki i zajadaj!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇