PrzepisMega kebab z 3 rodzajów mięsa

Mega kebab z 3 rodzajów mięsa

Mega kebab z 3 rodzajów mięsa
Pyszności

28.10.2019 17:00, aktual.: 04.11.2019 12:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mega kebab to marzenie wielu naszych fanów. Dlatego specjalnie z myślą o nich przygotowaliśmy genialne danie, które składa się z 3 rodzajów mięsa. Będzie się działo!

Składniki:

Dodatki

  1. 1 szt. czerwona papryka
  2. 1 szt. żółta papryka
  3. 1 szt. cebula
  4. 1 szt. zielona papryka
  1. 9 szt. podudzia z kurczaka bez kości
  2. 5 szt. karkówka plastry
  3. 4 szt. steki wołowe
  4. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Mieszanka przypraw

  1. 2 łyżki słodka papryka
  2. 2 łyżki suszony czosnek
  3. 2 łyżki kmin rzymski
  4. 1 łyżka sól
  5. 1/2 łyżki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki przypraw do marynaty. W tym celu połącz: paprykę słodką, czosnek, kmin rzymski, pieprz czarny i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. 3 rodzaje mięsa potnij na mniejsze kawałki i umieść w 3 miskach.

Obraz

3. Do każdej miski dodaj mieszankę przypraw i oliwę. Następnie przykryj je folią spożywczą i wstaw do lodówki minimum na 30 minut.

Obraz

4. Z zamarynowanego mięsa na formie do pieczenia stwórz wieżę. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Na samej górze umieść kawałki cebuli. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika na 70 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Następnie dodaj na blachę do pieczenia pokrojone warzywa i ponownie wstaw je do piekarnika. Tym razem na 20 minut.

Obraz

6. Upieczone mięso podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

7. Gotowe składniki umieść na tortilli. Dodaj ulubione sosy oraz surówki i zajadaj!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także