PrzepisDania główneMielone z ziołowym farszem

Mielone z ziołowym farszem

Mielone z ziołowym farszem
Pyszności

23.09.2020 17:00, aktual.: 28.09.2020 09:26

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Przejadło Ci się tradycyjne mielone? Postaw na nasz przepis i przygotuj je w zupełnie nowej formie. Tego nie możesz przegapić 😍 Nasze danie przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

Farsz z kurczakiem

  1. 1 szt. filet z kurczaka
  2. 1/3 szkl. parmezan
  3. 3 ząbki czosnek
  4. 1 szt. natka pietruszki
  5. 1/3 szkl. śmietanka 30%
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka zioła prowanalskie
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Mielone z indyka

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 2-3 szt. jajko
  4. 1/2 szkl. mozzarella
  5. 500 g mięso mielone z indyka
  6. 80 g bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: fileta z kurczaka, natkę pietruszki...

Obraz

2. ...czosnek, parmezan, śmietankę, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie.

Obraz

3. Czas na mielone. Aby je zrobić, wymieszaj w dużej misce: mielone mięso z indyka, jajka, bułkę tartą, ser, pieprz oraz sól.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki uformuj małe kółka. Następnie zrób w nich wgłębienia przy pomocy szklanki.

Obraz

5. W powstałych wgłębieniach umieść zielony farsz. Tak przygotowane mielone wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz