Sycąca mięsna przekąska na karnawałową imprezę. Gdy postawisz ją na stole, zniknie w pierwszej kolejności!
Oficjalne rozpoczęcie karnawału już dziś! Jeśli zamierzasz w tym czasie zaprosić gości do swojego domu, to dobrze będzie przygotować coś pysznego i szybkiego. W takiej sytuacji idealnie sprawdzi się mięsna przekąska na imprezę. Będzie smacznie i pożywnie!
05.01.2023 | aktual.: 15.09.2023 15:21
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Idealna mięsna przekąska na imprezę - zaskocz swoich gości!
Nie ulega żadnej wątpliwości, że na karnawałowe spotkania, najczęściej przygotowujemy raczej bezmięsne przekąski. Królują słodkości, czy przekąski z ciasta francuskiego. Czas najwyższy, by to zmienić i przygotować również coś mięsnego. Swój autorski i wyjątkowy pomysł przedstawił ostatnio Kwasior, który pokazał, że mięsna przekąska na imprezę może okazać się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Szczególnie w takim wydaniu. Atutem tego dania jest przede wszystkim prostota i szybkość wykonania. A smak zachwyci każdego z Twych gości!
Jak przygotować mięsną przekąskę na imprezę?
To bardzo proste, ale sama przekąska wymaga dokładności. Bo warto zadbać o to, by okazale prezentowała się na talerzu. O jej smak możecie być spokojni. Zaskocz swoich gości nietypowym daniem i pokaż, że popularne wędliny podane w takiej formie, również mogą być świetną opcją.
Składniki:
- kiełbasa
- kremowy serek typu philadelphia
- surowy boczek wędzony
- ser żółty
- ostre papryczki
- sos typu BBQ
- przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, papryka słodka, czosnek, kolendra, kumin, pieprz.
Sposób przygotowania:
Mięsna przekąska na imprezę to prawdziwa rewelacja. Zanim będziemy mogli się nią zachwycać, trzeba odpowiednio ją przygotować. W tej sytuacji rozpoczynamy od serka philadelphia, do którego dodajemy starty ser żółty i pokrojone drobno papryczki oraz mieszankę przypraw. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w talarki, a boczek w nieco grubsze plastry. Przy pomocy wykałaczek, z naszych mięs robimy mini kieliszki. Gdy będą gotowe, to wypełniamy je nadzieniem. Do mocnego worka przekładamy serowy farsz, ucinamy róg i możemy faszerować.
Takie mini kieliszki układamy na blaszce do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 150-160 stopni (góra-dół) i wstawiamy je na 45 minut. Bliżej końca pieczenia polewamy je naszym sosem typu BBQ. Mięsna przekąska jest już gotowa. Każdy będzie zachwycony!
A co powiesz na słodką przekąskę? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na chrupiące ciastka z jabłkami: