Sycąca mięsna przekąska na karnawałową imprezę. Gdy postawisz ją na stole, zniknie w pierwszej kolejności!

Oficjalne rozpoczęcie karnawału już dziś! Jeśli zamierzasz w tym czasie zaprosić gości do swojego domu, to dobrze będzie przygotować coś pysznego i szybkiego. W takiej sytuacji idealnie sprawdzi się mięsna przekąska na imprezę. Będzie smacznie i pożywnie!

ObrazekMięsna przekąska na imprezę - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK
Karol Wiak

Idealna mięsna przekąska na imprezę - zaskocz swoich gości!

Nie ulega żadnej wątpliwości, że na karnawałowe spotkania, najczęściej przygotowujemy raczej bezmięsne przekąski. Królują słodkości, czy przekąski z ciasta francuskiego. Czas najwyższy, by to zmienić i przygotować również coś mięsnego. Swój autorski i wyjątkowy pomysł przedstawił ostatnio Kwasior, który pokazał, że mięsna przekąska na imprezę może okazać się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Szczególnie w takim wydaniu. Atutem tego dania jest przede wszystkim prostota i szybkość wykonania. A smak zachwyci każdego z Twych gości!

Obrazek
Przygotowanie mięsnej przekąski - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK

Jak przygotować mięsną przekąskę na imprezę?

To bardzo proste, ale sama przekąska wymaga dokładności. Bo warto zadbać o to, by okazale prezentowała się na talerzu. O jej smak możecie być spokojni. Zaskocz swoich gości nietypowym daniem i pokaż, że popularne wędliny podane w takiej formie, również mogą być świetną opcją.

Składniki:

  • kiełbasa
  • kremowy serek typu philadelphia
  • surowy boczek wędzony
  • ser żółty
  • ostre papryczki
  • sos typu BBQ
  • przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, papryka słodka, czosnek, kolendra, kumin, pieprz.

Sposób przygotowania:

Mięsna przekąska na imprezę to prawdziwa rewelacja. Zanim będziemy mogli się nią zachwycać, trzeba odpowiednio ją przygotować. W tej sytuacji rozpoczynamy od serka philadelphia, do którego dodajemy starty ser żółty i pokrojone drobno papryczki oraz mieszankę przypraw. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w talarki, a boczek w nieco grubsze plastry. Przy pomocy wykałaczek, z naszych mięs robimy mini kieliszki. Gdy będą gotowe, to wypełniamy je nadzieniem. Do mocnego worka przekładamy serowy farsz, ucinamy róg i możemy faszerować.

Obrazek
Faszerowanie przekąski - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK

Takie mini kieliszki układamy na blaszce do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 150-160 stopni (góra-dół) i wstawiamy je na 45 minut. Bliżej końca pieczenia polewamy je naszym sosem typu BBQ. Mięsna przekąska jest już gotowa. Każdy będzie zachwycony!

A co powiesz na słodką przekąskę? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na chrupiące ciastka z jabłkami:

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej