Sycąca mięsna przekąska na karnawałową imprezę. Gdy postawisz ją na stole, zniknie w pierwszej kolejności!

Oficjalne rozpoczęcie karnawału już dziś! Jeśli zamierzasz w tym czasie zaprosić gości do swojego domu, to dobrze będzie przygotować coś pysznego i szybkiego. W takiej sytuacji idealnie sprawdzi się mięsna przekąska na imprezę. Będzie smacznie i pożywnie!

ObrazekMięsna przekąska na imprezę - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK
Karol Wiak
SKOMENTUJ

Idealna mięsna przekąska na imprezę - zaskocz swoich gości!

Nie ulega żadnej wątpliwości, że na karnawałowe spotkania, najczęściej przygotowujemy raczej bezmięsne przekąski. Królują słodkości, czy przekąski z ciasta francuskiego. Czas najwyższy, by to zmienić i przygotować również coś mięsnego. Swój autorski i wyjątkowy pomysł przedstawił ostatnio Kwasior, który pokazał, że mięsna przekąska na imprezę może okazać się przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Szczególnie w takim wydaniu. Atutem tego dania jest przede wszystkim prostota i szybkość wykonania. A smak zachwyci każdego z Twych gości!

Obrazek
Przygotowanie mięsnej przekąski - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK

Jak przygotować mięsną przekąskę na imprezę?

To bardzo proste, ale sama przekąska wymaga dokładności. Bo warto zadbać o to, by okazale prezentowała się na talerzu. O jej smak możecie być spokojni. Zaskocz swoich gości nietypowym daniem i pokaż, że popularne wędliny podane w takiej formie, również mogą być świetną opcją.

Składniki:

  • kiełbasa
  • kremowy serek typu philadelphia
  • surowy boczek wędzony
  • ser żółty
  • ostre papryczki
  • sos typu BBQ
  • przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, papryka słodka, czosnek, kolendra, kumin, pieprz.

Sposób przygotowania:

Mięsna przekąska na imprezę to prawdziwa rewelacja. Zanim będziemy mogli się nią zachwycać, trzeba odpowiednio ją przygotować. W tej sytuacji rozpoczynamy od serka philadelphia, do którego dodajemy starty ser żółty i pokrojone drobno papryczki oraz mieszankę przypraw. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w talarki, a boczek w nieco grubsze plastry. Przy pomocy wykałaczek, z naszych mięs robimy mini kieliszki. Gdy będą gotowe, to wypełniamy je nadzieniem. Do mocnego worka przekładamy serowy farsz, ucinamy róg i możemy faszerować.

Obrazek
Faszerowanie przekąski - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube KuchniaKwasiora KK

Takie mini kieliszki układamy na blaszce do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 150-160 stopni (góra-dół) i wstawiamy je na 45 minut. Bliżej końca pieczenia polewamy je naszym sosem typu BBQ. Mięsna przekąska jest już gotowa. Każdy będzie zachwycony!

A co powiesz na słodką przekąskę? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na chrupiące ciastka z jabłkami:

Wybrane dla Ciebie

Jak szybko obrać młode ziemniaki? Do tego nie potrzebujesz nawet noża
Jak szybko obrać młode ziemniaki? Do tego nie potrzebujesz nawet noża
Do kompotu dodaję warzywo. Ma piękny kolor i poprawia trawienie
Do kompotu dodaję warzywo. Ma piękny kolor i poprawia trawienie
Na śniadanie robię słodką pastę twarogową. Dzieci czyszczą talerze do ostatniej kropelki
Na śniadanie robię słodką pastę twarogową. Dzieci czyszczą talerze do ostatniej kropelki
Lubisz kawę rozpuszczalną? Tak działa na twój organizm, gdy ją pijesz
Lubisz kawę rozpuszczalną? Tak działa na twój organizm, gdy ją pijesz
Do kawy wrzucam 1 tabletkę. Wygląda luksusowo i wymiata toksyny z organizmu jak miotła
Do kawy wrzucam 1 tabletkę. Wygląda luksusowo i wymiata toksyny z organizmu jak miotła
Dodaję ten owoc do sałatki z kapusty pekińskiej. Bije na głowę klasycznego gyrosa
Dodaję ten owoc do sałatki z kapusty pekińskiej. Bije na głowę klasycznego gyrosa
Wiele osób płucze truskawki na sitku. Nie mają świadomości, jak ogromny to błąd
Wiele osób płucze truskawki na sitku. Nie mają świadomości, jak ogromny to błąd
Polacy zjadają tylko pół kilograma rocznie. Jest chude i zdrowsze niż kurczak czy wieprzowina
Polacy zjadają tylko pół kilograma rocznie. Jest chude i zdrowsze niż kurczak czy wieprzowina
Wlewam do ciasta na naleśniki wraz z mlekiem. Wychodzą delikatne, ale się nie rwą
Wlewam do ciasta na naleśniki wraz z mlekiem. Wychodzą delikatne, ale się nie rwą
O tym mięsie prawie zapomnieliśmy, a było hitem PRL. Jest idealne na gulasz
O tym mięsie prawie zapomnieliśmy, a było hitem PRL. Jest idealne na gulasz
Robię na obiad, chociaż mało kto je kupuje. Te ryby są zdrowe jak popularne gatunki
Robię na obiad, chociaż mało kto je kupuje. Te ryby są zdrowe jak popularne gatunki
Zrób japońskie kanapki z owocami. Rodzina będzie biła ci za to brawo
Zrób japońskie kanapki z owocami. Rodzina będzie biła ci za to brawo