Mięsna zapiekanka z kwiatkiem z ziemniaka zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Nie oprze się jej nawet największy niejadek. Po prostu jest to niemożliwe!
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W dużej misce wymieszaj: mięso mielone, czerwoną paprykę, czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
2. Rozprowadź połowę koncentratu pomidorowego na dnie formy do pieczenia.
3. Następnie przełóż do naczynia mięsną mieszankę.
4. Teraz podziel ziemniaka na mniejsze kawałki.
5. Następnie ułóż z nich kwiatka na mięsnym farszu. Dodaj również pomidorki koktajlowe.
6. Na koniec połącz w osobnej misce wodę, olej i koncentrat pomidorowy, po czym zalej przyszłą zapiekankę i wstaw do Ovi na 30-35 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).