Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego z dodatkiem cheddara. I nie trzeba nic więcej, aby przygotować idealną przekąskę na każdą okazję.

Obrazek
Pyszności

Mini sakiewki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 500 g mielone mięso wołowe
  3. 8 szt. cheddar małe kwadraciki
  4. 1/2 szt. natka pietruszki posiekana
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka cebula granulowana
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1 łyżeczka majeranek
  10. 1 łyżeczka słodka papryka
  11. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.

Obrazek

2. Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów

Obrazek

3. Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.

Obrazek

4. Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

5. W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀