PrzepisPrzekąskiMięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego z dodatkiem cheddara. I nie trzeba nic więcej, aby przygotować idealną przekąskę na każdą okazję.

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego
Pyszności

19.07.2021 | aktual.: 20.07.2021 10:49

Mini sakiewki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 500 g mielone mięso wołowe
  3. 8 szt. cheddar małe kwadraciki
  4. 1/2 szt. natka pietruszki posiekana
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka cebula granulowana
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1 łyżeczka majeranek
  10. 1 łyżeczka słodka papryka
  11. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.

Obraz

2. Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów

Obraz

3. Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.

Obraz

4. Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

5. W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie