Mini bułeczki z camembertem

Mini bułeczki wypełniliśmy po brzegi boczkiem i cebulą. Do tego pyszną przekąskę połączyliśmy z rozpływający się camembertem. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Nasze bułeczki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Ciasto

  1. 250 ml mleko ciepłe
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 1 szt. jajko
  4. 500 g mąka pszenna
  5. 7 g drożdże suszone
  6. 1 łyżka cukier

Farsz

  1. 4 szt. cebula
  2. 200 g boczek wędzony usmażony

Dodatki

  1. 1/3 szkl. masło roztopione
  2. 1 szt. ser camembert
  3. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto z podanych składników, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż boczek i cebulę.

Obrazek

2. Kiedy ciasto będzie już gotowe, podziel je mniejsze kawałki. Na każdym elemencie umieść cebulę i boczek, po czym zwiń w mini kuleczki.

Obrazek

3. Następnie umieść na środku formy małą foremkę i dookoła ułóż mini bułeczki (w 2 rzędach).

Obrazek

4. Tak przygotowane bułeczki posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 150 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyjmij foremkę ze środka i umieść w powstałym otworze ser camembert. Ponownie piecz w Ovi - tym razem przez 7-8 minut.

Obrazek

5. Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach