PrzepisPrzekąskiMini bułeczki z camembertem

Mini bułeczki z camembertem

Mini bułeczki wypełniliśmy po brzegi boczkiem i cebulą. Do tego pyszną przekąskę połączyliśmy z rozpływający się camembertem. Czego chcieć więcej?

Mini bułeczki z camembertem
Pyszności

20.06.2021 | aktual.: 20.09.2023 15:13

Nasze bułeczki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Ciasto

  1. 250 ml mleko ciepłe
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 1 szt. jajko
  4. 500 g mąka pszenna
  5. 7 g drożdże suszone
  6. 1 łyżka cukier

Farsz

  1. 4 szt. cebula
  2. 200 g boczek wędzony usmażony

Dodatki

  1. 1/3 szkl. masło roztopione
  2. 1 szt. ser camembert
  3. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto z podanych składników, po czym odstaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie podsmaż boczek i cebulę.

Obraz

2. Kiedy ciasto będzie już gotowe, podziel je mniejsze kawałki. Na każdym elemencie umieść cebulę i boczek, po czym zwiń w mini kuleczki.

Obraz

3. Następnie umieść na środku formy małą foremkę i dookoła ułóż mini bułeczki (w 2 rzędach).

Obraz

4. Tak przygotowane bułeczki posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 150 stopni Celsjusza). Po tym czasie wyjmij foremkę ze środka i umieść w powstałym otworze ser camembert. Ponownie piecz w Ovi - tym razem przez 7-8 minut.

Obraz

5. Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie