Zapiekane plastry bakłażana z sosem, mozzarellą, pomidorami i gorgonzolą
Bakłażan to bardzo smaczne warzywo, które ma bardzo mało kalorii. Oprócz tego jest źródłem potasu, wapnia, magnezu i błonnika. Można przyrządzać go na masę różnych sposobów.
Dzisiaj chciałabym pokazać ci przepis na pyszną przekąskę z bakłażana, która stanie się hitem każdej imprezy bądź spotkania z przyjaciółmi. Będą to zapiekane plastry z bakłażana z sosem, mozzarellą, pomidorami i gorgonzolą.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 1 szt. bakłażan
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
- oregano
- oliwa z oliwek
- 170 g sos pomidorowy
- 100 g ser mozzarella starty
- 1 szt. pomidor pokrojony w kostkę
- 100 g gorgonzola