Mini rogaliki z ciasta drożdżowego z kabanosami w roślinnym wydaniu totalnie zawróciły nam w głowach. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują. To po prostu idealna kombinacja 👍
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.
2. Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
3. Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
4. Podziel kabanosy na pół.
5. Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.
6. Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.
7. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).