Oto przepis na błyskawiczną i pyszną przekąskę z pastą tuńczyka w roli głównej. Tym razem połączyliśmy ją z tortillą i uzyskaliśmy genialne roladki w wersji mini :)
Składniki:
180 g tuńczyk w kawałkach
3 łyżki szczypiorek pokrojony w kostkę
150 g cheddar
150 g kukurydza
8 szt. papryczki piri piri
3 łyżki majonez
1 łyżka musztarda
2 szt. placki do tortilli duże
sezam do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą tuńczyka, szczypiorek, cheddar, kukurydzę, papryczki, majonez i musztardę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
2. Rozsmaruj pastę z tuńczyka na tortilli, a następnie zwiń je w rulon.
3. Podziel tortille na mniejsze kawałki.
4. Ułóż mini roladki na talerzu i posyp je sezamem.