Mini rożki z rukoli z twarożkiem

Mini rożki z rukoli w połączeniu z twarożkiem to gotowy przepis na idealną przekąskę na każdą okazję. Nie tylko świetnie smakują, ale też genialnie się prezentują!

Obrazek
Pyszności

W przygotowani pysznych przekąsek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 250 g twaróg chudy
  2. 50 g łosoś wędzony
  3. 1/2 pęczek koperek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Rożki

  1. 80 g rukola
  2. 40 g masło miękkie
  3. 130 g mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij do połączenia w blenderze rukoli i masła.

Obrazek

2. Następnie powstałą mieszankę połącz z mąką, tworząc ciasto. Rozwałkuj je i podziel na poziome paski.

Obrazek

3. Teraz z papieru do pieczenia zrób rożki i obwiń ich końcówki wcześniej przygotowanym ciastem. Tak, aby uzyskać kształt rożka. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 10-15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W międzyczasie przygotuj farsz. W tym celu zmiksuj ze sobą: chudy twaróg, łososia, świeży koperek, sól i pieprz. Powstałą mieszankę przełóż do rękawa cukierniczego.

Obrazek

5. Teraz wystarczy, że nafaszerujesz każdy rożek twarożkiem i gotowe.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥