Mini rożki z rukoli z twarożkiem

Mini rożki z rukoli w połączeniu z twarożkiem to gotowy przepis na idealną przekąskę na każdą okazję. Nie tylko świetnie smakują, ale też genialnie się prezentują!

Obrazek
Pyszności

W przygotowani pysznych przekąsek pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 250 g twaróg chudy
  2. 50 g łosoś wędzony
  3. 1/2 pęczek koperek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz

Rożki

  1. 80 g rukola
  2. 40 g masło miękkie
  3. 130 g mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij do połączenia w blenderze rukoli i masła.

Obrazek

2. Następnie powstałą mieszankę połącz z mąką, tworząc ciasto. Rozwałkuj je i podziel na poziome paski.

Obrazek

3. Teraz z papieru do pieczenia zrób rożki i obwiń ich końcówki wcześniej przygotowanym ciastem. Tak, aby uzyskać kształt rożka. Wstaw formę do pieczenia do piekarnika na 10-15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W międzyczasie przygotuj farsz. W tym celu zmiksuj ze sobą: chudy twaróg, łososia, świeży koperek, sól i pieprz. Powstałą mieszankę przełóż do rękawa cukierniczego.

Obrazek

5. Teraz wystarczy, że nafaszerujesz każdy rożek twarożkiem i gotowe.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Dodaję do pietruszki. W mig mam zdrową i smaczną surówkę
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Z tego warzywa robię kompot. Dzieci wypijają go prosto z garnka
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Czym jest czerwona plamka na jajku? Wzbudza obrzydzenie, a nie każdy wie, co oznacza
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Kobiety po 50-tce powinny używać. Reguluje hormony i spowalnia procesy starzenia
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Wielu ma ciarki na sam widok. Ja dodaję rodzynki i powidła, i zajadam ze smakiem
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Co roku na 11 listopada robię gęś faszerowaną po polsku. Goście są zachwyceni
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Jak przyprawić gęś? To kluczowe składniki, aby była pyszna po upieczeniu
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Ryż gotuję w tym sosie. Senegalski przepis dodaje mu smaku
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Na obiad robię amerykańskie gołąbki. Prosty przepis zgarnia same komplementy
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Dodaję do ciasta na pierogi zamiast masła. Wychodzi delikatne i elastyczne
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Czy miód można mrozić? Słowa doświadczonego pszczelarza mogą niektórych zaskoczyć
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień  znakiem smaku i świadomości
Od wsparcia odporności i domowego komfortu, po nowe hity w kubku. Jesień znakiem smaku i świadomości