PrzepisMini serniczki na zimno z mango

Mini serniczki na zimno z mango

Mini serniczki na zimno z mango
Pyszności

26.02.2020 12:00, aktual.: 16.08.2020 15:10

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mini serniczki .na zimno z mango to gotowy przepis na smaczny i prosty deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Po prostu WOW!

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

  1. 70 g masło roztopione
  2. 180 g herbatniki maślane
  3. 250 g serek mascarpone
  4. 400 g serek śmietankowy
  5. 80 g cukier puder
  6. 1 szt. mango
  7. 2 łyżki sok z cytryny
  8. 150 ml śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj herbatniki z roztopionym masłem. Przełóż mieszanki do foremek na muffiny i wstaw do zamrażarki.

Obraz

2. Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz mango i sok z cytryny.

Obraz

3. Czas na drugą warstwę mini serniczków. W dużej misce zmiksuj serek śmietankowy z mascarpone, cukrem pudrem i 3-4 łyżkami wcześniej przygotowanego musu z mango.

Obraz

4. Na koniec dodaj ubitą śmietankę i umieść masę na spodzie z herbatników.

Obraz

5. Mini serniczki mroź przez 2-3 godziny.

Obraz

6. Przed podaniem udekoruj mini serniczki musem z mango i miętą. Smacznego!

Obraz