Dzięki temu przepisowi pizzę do mrożenia zrobisz w swoim domu! Odgrzejesz ją w dowolnej chwili

Wracasz do domu po całym dniu pracy i nie masz ochoty stać w kuchni przez kilka godzin, aby przygotować obiad? A może odwiedzili Cię niespodziewanie znajomi, a Ty nie masz żadnej przekąski?

Obrazek
Frania

Dzięki dzisiejszemu trikowi, taka sytuacja nie będzie już problemem. Poniżej znajdziesz przepis na mrożoną pizzę domowej roboty!

Potrzebne składniki:

  • ciasto na pizzę
  • 1/2 szkl. sosu pomidorowego
  • ulubione dodatki: salami, podsmażona cebula i pieczarki, papryka, peperroni, bekon
  • 1 szkl. żółtego sera

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
  2. Przygotuj ciasto i uformuj z niego spód na pizzę
  3. Wstaw ciasto do piekarnika na czas od 3 do 5 minut.
  4. Poczekaj, aż ciasto na pizzę ostygnie.
  5. Następnie możesz dodać sos do pizzy, ulubione dodatki i sos.
  6. Umieść pizze na 3 godziny w zamrażarce (bez przykrycia).
  7. Po czym owiń pizzę folią spożywczą. Stwórz dwie warstwy, aby gotowe ciasto nie było zbyt wysuszone.
  8. Pizzę w takiej postaci możesz przechowywać do 3 miesięcy w zamrażarce.
  9. Mrożoną pizzę piecz przez 10-12 minut w temperaturze 250 stopni Celsjusza.
Co myślisz o takim rozwiązaniu?
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej