PrzepisMuffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi

Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi

Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi
Pyszności

24.02.2020 12:00, aktual.: 26.02.2020 14:56

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla malucha. Takiej kombinacji z pewnością nie odmówi.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 3 szt. jajka
  3. 350 g śmietanka 18%
  4. 1 łyżeczka papryka słodka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 4-6 plastrów szynka
  8. 3-4 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 1/4 szkl. mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię na cienkie plastry.

Obraz

2. Następnie umieść kawałki warzywa w formie na muffinki.

Obraz

3. Do każdej przegródki dodaj szynkę i pomidorki koktajlowe.

Obraz

4. W osobnej misce połącz śmietanę, jajka, paprykę słodką, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Rozlej mieszankę w formie na muffinki i dodaj mozzarellę. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także