PrzepisDeseryMurzynek z musem malinowym i bitą śmietaną

Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną

Oto przepis na tradycyjnego murzynka z bonusami ? Mus malinowy i bita śmietana to świetne uzupełnienie, które na pewno wzbogaci smak pysznego ciasta ?

Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną
Pyszności

17.06.2018 | aktual.: 18.06.2018 08:46

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 400 g mrożone maliny
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 2 szkl. bita śmietana

Murzynek

  1. 200 g masło
  2. 200 g cukier
  3. 5 łyżek kakao
  4. 1/2 szkl. woda
  5. 2 szkl. mąka
  6. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  7. 4 szt. jajka
Sposób przygotowania:

1. W garnku na palniku połącz ze sobą masło, cukier oraz kakao. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj wodę i mieszaj do chwili, aż powstanie gładka masa.

Obraz

3. Z powstałą masą wymieszaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj stopniowo 4 jajka.

Obraz

4. Piecz ciasto przez 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Obraz

5. Zblenduj ze sobą mrożone maliny i cukier puder.

Obraz

6. Upieczonego murzynka przetnij na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki. Na spodzie umieść mus malinowy oraz bitą śmietanę. Posyp kawałkami murzynka. Chłodź prze 4 godziny.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie