PrzepisMus malinowy w formie deseru na zimno

Mus malinowy w formie deseru na zimno

Mus malinowy w formie deseru na zimno
Pyszności

18.04.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 16:24

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Mus malinowy w formie deseru na zimno to nasza najnowsza miłość. Wystarczy, że raz go skosztujesz i od razu się zakochasz. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia.

Pyszny mus malinowy przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. kilka szt. herbatniki maślane
  2. maliny do dekoracji
  3. mięta do dekoracji

II warstwa

  1. 250 g serek mascarpone
  2. 250 ml śmietanka 30%
  3. 3 łyżki cukier puder
  4. 2 łyżki mus malinowy

Mus malinowy

  1. 250 g maliny
  2. 1/2 szkl. cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania musu malinowego. W tym celu zblenduj maliny i cukier puder.

Obraz

2. Ubij śmietankę 30% wraz z cukrem pudrem, serkiem mascarpone i dwiema łyżkami musu malinowego.

Obraz

3. Umieść połowę musu w szklance. Następnie dodaj pokruszone herbatniki.

Obraz

4. Przełóż wcześniej przygotowany krem do rękawa cukierniczego i umieść go w szklance.

Obraz

5. Przy pomocy musu malinowego zrób na wierzchu kleks. Dodaj świeżą malinę i miętę. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także