Nachosy z mąki orkiszowej

Szukasz przekąski na imprezę sylwestrową, która nie będzie tucząca? To bardzo proste - wykorzystaj nasz przepis na pyszne nachosy z piekarnika. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szkl. mąka orkiszowa
  2. 1/2 szkl. ciepła woda
  3. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  4. 1 łyżeczka papryka słodka
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą następujące składniki: mąkę orkiszową, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz sól.

Obrazek

2. Uformuj ciasto i odstaw na 20 minut.

Obrazek

3. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i podziel je na mniejsze trójkąty. Po czym wstaw nachosy do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Gotową przekąskę podawaj z ulubionym dipem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają