PrzepisFitNachosy z mąki orkiszowej

Nachosy z mąki orkiszowej

Nachosy z mąki orkiszowej
Pyszności

29.12.2018 12:00, aktual.: 29.12.2018 18:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Szukasz przekąski na imprezę sylwestrową, która nie będzie tucząca? To bardzo proste - wykorzystaj nasz przepis na pyszne nachosy z piekarnika. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 2 szkl. mąka orkiszowa
  2. 1/2 szkl. ciepła woda
  3. 2-3 łyżki oliwa z oliwek
  4. 1 łyżeczka papryka słodka
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą następujące składniki: mąkę orkiszową, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz sól.

Obraz

2. Uformuj ciasto i odstaw na 20 minut.

Obraz

3. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i podziel je na mniejsze trójkąty. Po czym wstaw nachosy do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotową przekąskę podawaj z ulubionym dipem. Smacznego!

Obraz