Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie chrupiących tostów nadziewanych pysznym nadzieniem.
Pyszności
Składniki:
1 szt. pierś z kurczaka upieczona i rozdrobniona
4 łyżki kukurydza
cheddar starty
2 łyżki natka pietruszki posiekana
3 łyżki serek śmietankowy
1 łyżka sos pomidorowy
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki sól
1/2 łyżeczki pieprz
chleb tostowy
1 szt. jajko rozmieszane
Sposób przygotowania:
1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą rozdrobnioną pierś z kurczaka, kukurydzę, natkę pietruszki, serek śmietankowy, sos pomidorowy, oregano, sól i pieprz.
2. Od każdej kromki chleba tostowego odkrój skórkę, a następnie delikatnie rozwałkuj. Ustaw kromki w romb i do każdej z nich nałóż po około 1 łyżce wcześniej przygotowanego nadzienia. Złóż trójkąt i ponakłuwaj boki widelcem.
3. Ułóż tosty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu jajkiem i posyp startym serem cheddar. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 12 minut.
4. Po 12 minutach wyjmij gotowe tosty z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.