WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Najlepszy szef kuchni zdradza sposób na perfekcyjną jajecznicę. Sekretny składnik!

Przygotowanie pysznej i pięknie wyglądającej jajecznicy nie jest wcale takie proste. Zdarza się, że jajka mogą przywrzeć do patelni, przesolimy lub po prostu nasze danie nie wygląda ładnie. Wiadomo, jeśli gotujesz dla siebie twoje śniadanie nie musi wyglądać jakby wyszło z kuchni, która ma gwiazdkę Michelin’a, jednak zupełnie inaczej jest gdy przyrządzasz danie dla swoich bliskich. Dlatego też dzięki tej sprawdzonej metodzie będziesz jak najlepsi szefowie kuchni!

Obrazek
Katarzyna Skoczek

Sposób przygotowania:

  1. Weź wysoką patelnię i rozbij odpowiednią dla siebie ilość jajek. Dodaj odrobinę masła. Ważne, aby wykonać tę czynność przed położeniem naczynie na kuchenkę.
  2. Następnie umieść patelnię na palniku na około 20 sekund i za pomocą gumowej szpatułki zacznij mieszać jajka.
  3. Odstaw patelnię na bok na około 30 sekund, cały czas mieszając. Powtórz tę czynność do momentu, aż jajka zaczną się ścinać.
  4. Po paru powtórzeniach, patelnia będzie już mocno nagrzana, więc gdy odłożysz ją na bok dodaje trochę soli, pieprzu oraz pół łyżeczki zimnej, świeżej śmietany – dzięki temu unikniesz przypalenia jajecznicy.
  5. Ponownie wymieszaj całość. Do smaku możesz dodać odrobiny świeżego, posiekanego szczypiorku.

Jeśli chcesz nadać pięknego wyglądu swojej potrawie, wystarczy że ukroisz kromkę chleba i na kilka sekund włożysz ją do tostera. Gdy pieczywo będzie gotowe, połóż je na talerzu. Teraz wystarczy umieścić na nim pyszną jajecznicę. Dodatkowo, na drugiej patelni na małym ogniu warto podsmażyć pomidorki koktajlowe i grzyby, które podane z jajecznicą będą wyglądać jak danie z mistrzowskiej kuchni!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser