Tylko odważne osoby próbują smaku tych czipsów. Większość z nich od razu żałuje, że je kupiła!

"Daj jednego"- słyszał na pewno każdy, kto w towarzystwie otwierał paczkę chipsów. I w tym przypadku jest to jak najbardziej realne. Jest mało śmiałków, którzy sięgną po więcej!

Obrazek
Ewa

Najostrzejszy chips świata

Każdy z nas ma zamiłowanie do innego stopnia pikantności. Niektórzy wymiękają przy chilli, inni ze smakiem zjedzą jalapeno. Firma Paqui podjęła wyzwanie i wyprodukowała najostrzejsze chipsy na świecie.

Obrazek

To wszystko dzięki Carolina Reaper

Pewnie słyszałeś już o tej ultra ostrej papryczce. W skali Scoville'a, zdobyła ona 1 569 300 punktów. Biorąc pod uwagę, że piekielnie ostra habanero zdobywa "jedynie" ok. 250 000 to ta liczba robi ogromne wrażenie.

Sugestywne opakowanie

Chips zapakowany jest w pudełko, które kształtem przypomina trumnę. W trumience jest tylko jedna sztuka, co ,biorąc pod uwagę piekielną ostrość, jest rozsądnym rozwiązaniem. Podejrzewamy, że większa ilość może zapiec dwa razy ;)

Obrazek

Amatorów ostrości nie brakuje

Wszystkie sztuki trumienek już się wyprzedały, ale jeśli marzycie o tym, żeby wypalić sobie kilka kubków smakowych to poszukajcie na serwisach aukcyjnych. 30$ za piekło w ustach? No cóż, co kto lubi :)

Testerzy mówią zgodnie: miej pod ręką mleko lub shake'a, bo bez tego może być naprawdę kiepsko.


Może położenie takiego chipsa na szczycie otwartej paczki z klasycznymi smakami sprawi, że ilość znajomych sięgających po "jednego" drastycznie się zmniejszy?
To może być niezły sposób na kumpla, który chętnie podbiera chipsy :)

Wybrane dla Ciebie
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Mielone mojej babci były soczyste w środku i chrupkie z zewnątrz. Teraz już wiem, co wlewała do masy
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Tylko tak gotuję ryż do gołąbków. To sprawdzony sposób od znajomej kucharki
Tylko tak gotuję ryż do gołąbków. To sprawdzony sposób od znajomej kucharki
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu