Pyszności
06.08.2021 16:00, aktual.: 09.08.2021 07:48
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Naleśniki z kakaowym zygzakiem wypełniliśmy po brzegi miksem z mascarpone, malinami i biszkoptem nasączonym w kawie. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić!
Naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Nadzienie
- 500 g mascarpone
- 500 ml śmietanka 36 %
- 100 g cukier puder
- 2 łyżki ekstrakt waniliowy
Dodatki
- 150 g maliny
- kakao do posypania
- 1 arkusz biszkopt
- 1/3 szkl. kawa
Naleśniki
- 1 szkl. mąka pszenna
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. mleko
- 1/2 szkl. woda
- 3 łyżki masło roztopione
- 2 łyżki ciemne kakao
Sposób przygotowania: