PrzepisDania główneZapiekane naleśniki z mięsem

Zapiekane naleśniki z mięsem

Zapiekane naleśniki z mięsem
Pyszności

09.05.2019 17:00, aktual.: 06.09.2020 21:12

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jeśli lubisz naleśniki z mięsem, mamy dla Ciebie ciekawą propozycję, której nie sposób odmówić. Ślinka cieknie na sam widok.

Nasze zapiekane naleśniki świetnie sprawdzą się zarówno jako propozycja śniadaniowa, obiadowa, czy pomysł na kolację.

Składniki:

  1. 400 g mielona wołowina
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 g pomidory krojone z puszki
  4. 4 szt. naleśniki
  5. 4 szt. jajka
  6. 50 g mozzarella starta
  7. 2 ząbki czosnek
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Następnie dodaj wołowinę i pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

2. Ułóż przygotowany farsz na naleśniku (w centralnej części). Na górze ułóż kawałek sera i zwiń w rulon.

Obraz

3. Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Ponacinaj każdy z nich.

Obraz

4. Następnie do każdej szparki wbij jajko. Posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza)

Obraz

5. Smacznego!

Obraz