Naleśniki z twarogiem i borówkami

Lubisz obiad na słodko? Jeśli tak, naleśniki z twarogiem i borówkami sprawdzą się w tej roli doskonale. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu pysznych naleśników pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Nadzienie

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 łyżki budyń waniliowy
  4. 10 g cukier waniliowy

Naleśniki

  1. 1 szkl. mleko
  2. 1 szkl. woda
  3. 1/3 szkl. olej roślinny
  4. 2 szt. jajka
  5. 3/4 szkl. mąka

Dodatki

  1. 200 g śmietana 18%
  2. 3 łyżki cukier
  3. 1/4 szkl. roztopione masło
  4. 200 g borówki amerykańskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu użyj blendera i połącz w nim: wodę, mleko, olej, jajka i mąkę.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.

Obrazek
Smażenie naleśników - Pyszności

3. Teraz czas na farsz. Aby go przygotować, połącz ze sobą: ser twarogowy, jajko, budyń i cukier waniliowy.

Obrazek

4. Umieść powstałą mieszankę na środku naleśnika i zwiń w rulon.

Obrazek

5. Teraz ułóż naleśniki w formie do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Następnie wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe naleśniki polej miksem śmietanki i cukru. Udekoruj dodatkowo świeżymi borówkami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat