To ona wygrała pierwszego MasterChefa Juniora. "Wyrosła na piękną kobietę"

Natalia Paździor to pierwsza zwyciężczyni polskiej edycji MasterChef Junior. Od tego czasu minęło już siedem lat i dziewczynka zmieniła się nie do poznania.

ObrazekZrzut z ekranu/TVN Master Chef
Ewa

"MasterChef Junior" to jeden z popularniejszych programów kulinarnych na całym świecie. Zmagania małych kucharzy śledziły tysiące widzów przed telewizorami, trzymając kciuki za swojego faworyta. Nagrodą dla zwycięzcy jest specjalna statuetka oraz nagroda pieniężna. Triumfatorką pierwszej edycji została Natalia Paździor, sympatyczna dwunastolatka ze Zbludowic koło Buska-Zdroju. Od finału minęło już 7 lat - zobacz, jak zmieniła się laureatka.

Natalia Paździor zwyciężczynią pierwszej edycji

"MasterChef Junior" to program, który wywołał spore zaskoczenie w wielu domach. Okazało się, że dzieci potrafią gotować i to nawet lepiej niż niektórzy dorośli. Uczestnicy zaskakiwali jurorów niebanalnymi pomysłami, niesamowitą kreatywnością i pysznymi przepisami z autorski sznytem. Zwycięzca mógł być jednak tylko jeden. A właściwie zwyciężczyni, bo w 2016 roku laureatką została Natalia Paździor. W jej finałowym menu degustacyjnym można było znaleźć między innymi przegrzebki z salsą z mango i awokado, comber z królika w towarzystwie kurek, szparagów, kluseczek i sosu maślano-winnego czy też sorbet jabłkowo-gruszkowy z polewą krówkową. Pracowitość i talent dziewczynki sprawiły, że statuetka powędrowała prosto w jej ręce.

Natalia Paździor- Pyszności; źródło: MasterChef Junior (Facebook)
Natalia Paździor- Pyszności; źródło: MasterChef Junior (Facebook)

Jak dziś wygląda Natalia z MasterChefa?

Minęło już 7 lat od emisji programu. Jak potoczyły się losy pierwszej zwyciężczyni? Aktywnie działa w mediach społecznościowych - na Instragramie zebrała 100 tysięcy obserwujących, na TikToku z kolei śledzi ją ponad 350 tysięcy osób. Tuż po zakończeniu pierwszej edycji dzieliła się przepisami i trikami, jednak z biegiem czasu jej profil całkowicie zmienił treść. Udostępnia tam głównie swoje zdjęcia oraz filmiki nawiązujące do popularnych trendów w sieci.

Podczas oglądania jej zdjęć aż ciężko uwierzyć, że to ta sama osoba. Z dziewczynki stała się młodą dziewczyną, która w tym roku podchodzi do egzaminów maturalnych.

Przecież ty przed chwilą wygrałaś "Masterchefa" a teraz masz studniówkę. Jak to szybko leciMała sympatyczna dziewczynka z "MasterChefa" wyrosła na piękną kobietę - piszą internauci.

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze