Sebastian Lubera

Nie śledzie, a twarożek. Po tatarsku smakuje jak najlepsza pasta kanapkowa

Szukasz pomysłu na wyrazistą pastę do pieczywa, która ma charakter? Twarożek po tatarsku to świetny wybór na śniadanie, kolację lub przekąskę na imprezę. Kremowa konsystencja i pikantno-kwaśne nuty sprawiają, że nie można mu się oprzeć! Pokrój drobno 150 g ogórków kiszonych i 150 g marynowanych pieczarek. W misce połącz 350 g twarogu, 60 g jogurtu naturalnego oraz 80 g majonezu – dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą, gładką masę. Dodaj ogórki, pieczarki oraz ⅓ szklanki posiekanego szczypiorku. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem. Twarożek odstaw na chwilę, by smaki się przegryzły – gotowe!

Więcej wideo
Schab z kremowym sosem na bazie leśnych grzybów. Pyszny obiad prosto z piekarnikaSchab z kremowym sosem na bazie leśnych grzybów. Pyszny obiad prosto z piekarnika
Włoski deser zabajone. Zrobisz go w mgnieniu oka z zaledwie kilku składnikówWłoski deser zabajone. Zrobisz go w mgnieniu oka z zaledwie kilku składników
Nie tylko ser, który skrzypi między zębami. Na Cyprze zajadałam się pysznościamiNie tylko ser, który skrzypi między zębami. Na Cyprze zajadałam się pysznościami
Kopa ornontowicka. Perełka cukiernicza śląskiej kuchni zachwyca od kilkudziesięciu latKopa ornontowicka. Perełka cukiernicza śląskiej kuchni zachwyca od kilkudziesięciu lat
Kremowa zupa dyniowa z drożdżowymi minidyniami. W każdym dodatku czeka serowa niespodziankaKremowa zupa dyniowa z drożdżowymi minidyniami. W każdym dodatku czeka serowa niespodzianka
Warstwowe ciasto Wenus z brzoskwiniami. Na jednym kawałku z pewnością się nie skończyWarstwowe ciasto Wenus z brzoskwiniami. Na jednym kawałku z pewnością się nie skończy
Sprawdzony patent na domowe kabanosy. Ich przygotowanie jest naprawdę prosteSprawdzony patent na domowe kabanosy. Ich przygotowanie jest naprawdę proste
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej