PrzepisPrzekąskiNietypowe pierożki z wyjątkowo smacznym nadzieniem

Nietypowe pierożki z wyjątkowo smacznym nadzieniem

Masz ochotę na nietypowe pierożki, które nie tylko obłędnie wyglądają, ale i zachwycają swoim smakiem. Co więcej, ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a wszystkie składniki znajdziesz bez problemu w każdym sklepie. Czego chcieć więcej?

Nietypowe pierożki z wyjątkowo smacznym nadzieniem
Pyszności

30.07.2017 09:51

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 1/2 szkl. ketchup
  2. 1/2 szkl. majonez
  3. 1 szt. spód do pizzy
  4. 12 plasterków ogórki kiszone
  5. 1 szt. jajko roztrzepane
  6. 1/4 szkl. musztarda
  7. 1/2 szkl. ogórki kiszone pokrojone
  8. 2 szczypty sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1/2 szt. czerwona cebula
  11. 3 ząbki czosnek
  12. 250 g wołowina mielona
  13. 80 g żółty ser kawałki
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ketchup, majonez, musztardę i ogórki kiszone. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć czerwoną cebulę, czosnek i mięso wołowe.

Obraz

3. Do miski z wołowiną wrzuć kawałki żółtego sera i kilka łyżek wcześniej przygotowanego sosu. Ponownie dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Obraz

4. Wytnij z ciasta koła, a następnie nafaszeruj je mięsem z sosem i na każdym kawałku połóż plasterek ogórka kiszonego. Posmaruj każde koło roztrzepanym jajkiem i ulep małe pierożki.

Obraz

5. Przed włożeniem do piekarnika pierożków, ponownie użyj roztrzepanego jajka. Umieść je w rozgrzanym do 220 stopni C piekarniku i piecz przez 15 minut.

Obraz

6. I to wszystko. Smacznego!

Obraz