Niezwykłe mrożone MOJITO zmieniające kolor

Jesteś wielkim miłośnikiem mojito? Wręcz nie wyobrażasz sobie wakacyjnego wypoczynku bez ulubionego drinka? A może planujesz imprezę i szukasz ciekawych przepisów na pyszne drinki, które będziesz mógł zaserwować swoim bliskim?

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Niezależnie od okoliczności, mam przepis, który z pewnością przypadnie Ci do gustu. Niezwykłe mrożone mojito zmieniające kolor. Nie możesz tego przegapić!

Składniki:

  1. 4,5 szkl. woda
  2. 60 g czerwona kapusta pokrojona
  3. 1 szkl. cukier
  4. 1/2 szkl. sok z limonki
  5. 12 szt. liście mięty
  6. rum według uznania
Sposób przygotowania:

1. Do garnka wlej 3 szklanki wody, a następnie wrzuć pokrojoną w paski czerwoną kapustę. Gotuj do chwili, aż woda zmieni kolor.

Obrazek

2. Wlej połowę powstałego roztworu do pojemnika na kostki do lodu.

Obrazek

3. Pozostałą ciecz wlej ponownie do garnka i zagotuj z cukrem. Następnie wlej do szklanego pojemnika i odstaw.

Obrazek

4. Wyciśnij sok z limonek, a następnie dodaj do niego 1,5 szklanki wody. Gotową mieszankę również wlej do pojemnika na kostki do lodu i mroź przez 6 godzin.

Obrazek

5. Po kilku godzinach rozkrusz kostki lodu w blenderze. Pamiętaj, aby do limonkowych kostek dodać liście mięty.

Obrazek

6. Umieść w szklance dwie warstwy lodu i zalej je rumem.

Obrazek

7. Następnie dolej wcześniej przygotowaną mieszankę z cukrem i cierpliwie czekaj na efekty. Genialne!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
To dar od Matki Ziemi. Uczestniczyłam w ceremonii picia kakao
To dar od Matki Ziemi. Uczestniczyłam w ceremonii picia kakao
Sprawdzili skład wędliny z Lidla. Nawet nie wkładaj jej do koszyka
Sprawdzili skład wędliny z Lidla. Nawet nie wkładaj jej do koszyka
Mizeria po szwedzku bije na głowę klasyczny przepis. Idealna do kotletów i mięs z grilla
Mizeria po szwedzku bije na głowę klasyczny przepis. Idealna do kotletów i mięs z grilla
Boczek marynuję i wrzucam na grilla. Wychodzi tak smaczny, że o kiełbasę nikt nie pyta
Boczek marynuję i wrzucam na grilla. Wychodzi tak smaczny, że o kiełbasę nikt nie pyta
Dodaj do masy, a placki ziemniaczane nie będą wpijały tłuszczu. To sposób dobrych gospodyń
Dodaj do masy, a placki ziemniaczane nie będą wpijały tłuszczu. To sposób dobrych gospodyń
Nie grilluję karkówki, lecz piekę w piekarniku. Wychodzi bardzo soczysta i krucha
Nie grilluję karkówki, lecz piekę w piekarniku. Wychodzi bardzo soczysta i krucha
To mój ulubiony przepis na colesława. Jest delikatny i bardzo kremowy
To mój ulubiony przepis na colesława. Jest delikatny i bardzo kremowy
Wielu Polaków wyrzuca. Tak co roku marnują okazję na poprawę pracy jelit
Wielu Polaków wyrzuca. Tak co roku marnują okazję na poprawę pracy jelit
Dziwne, ale pożywne. Podaj do kawy zdrowe ciasteczka ze starej mąki
Dziwne, ale pożywne. Podaj do kawy zdrowe ciasteczka ze starej mąki
Szwagierka zrobiła na deser. Krem od Rozkosznego przebił wszystko inne
Szwagierka zrobiła na deser. Krem od Rozkosznego przebił wszystko inne
Babcia robi na niedzielę zamiast rosołu. Po takiej zupie nie pyta się o drugie danie
Babcia robi na niedzielę zamiast rosołu. Po takiej zupie nie pyta się o drugie danie