Nuggetsy z kurczaka w orzechowej panierce podane z kolorowymi frytkami

Tym razem nuggetsy z kurczaka przyrządziliśmy w orzechowej panierce. Towarzyszą im kolorowe frytki w fitowym wydaniu. Tego nie możesz przegapić 😉

Obrazek
Pyszności

Pyszny i ciekawy obiad w wersji fit przygotowaliśmy dzięki Ovi Smart marki Philips. To wielofunkcyjne urządzenie pomoże Ci "odchudzić" kultowe dania. To jednak nie koniec dobrych wieści, praca z Ovi Smart jest bajecznie prosta, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu i sił. Prawda, że to idealne połączenie?

Składniki:

Frytki

  1. 1 łyżka zioła prowansalskie
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 1 szt. batat
  4. 1 szt. ziemniak
  5. 1 szt. czerwony burak
  6. 1 łyżka suszony czosnek

Nuggetsy

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szt. jajka
  3. 3/4 szkl. mąka pszenna
  4. 150 g orzechy włoskie
  5. 1,5 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pokrój warzywa w słupki.

Obrazek

2. Teraz połącz je z olejem, suszonym czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Czas przygotować nuggetsy. Podziel filety z kurczaka na mniejsze kawałki. Dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu.

Obrazek

4. Następnie obtocz każdy kawałek w mące, jajkach i zmielonych orzechach włoskich.

Obrazek

5. Umieść frytki i nuggetsy w Ovi Smart i piecz całe danie przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej