Nuggetsy w formie fit? Czemu nie, dla nas nie ma rzeczy niemożliwych ?
Pyszności
11.09.2018 | aktual.: 13.09.2018 09:38
Składniki:
Tofu kokosowe
1 szt. jajko
2 łyżki mąka kukurydziana
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szkl. wiórki kokosowe
Tofu z komosą
2 łyżki miód
1 łyżka musztarda
2 łyżki oliwa z oliwek
1 łyżeczka płatki chili
1 szkl. komosa gotowana
Tofu sezamowe
2 łyżki olej sezamowy
2 łyżki sos sojowy
2 łyżki sos sriracha
1/2 szkl. sezam
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj mieszankę na panierkę. W tym celu połącz ze sobą jajko, mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. W drugiej miseczce umieść wiórki kokosowe. Następnie obtocz ser w mokrych i suchych składnikach.
2. Kolejną panierkę przygotuj przy pomocy miodu, musztardy, oliwy z oliwek oraz płatków chilli. W drugiej misce umieść komosę. Jak wyżej, w przygotowanych składnikach obtocz tofu.
3. I po raz ostatni połącz ze sobą następujące składniki: olej sezamowy, sos sojowy i sos sriracha. Do drugiej miski przesyp sezam i obtocz w nich nuggetsy z tofu.
4. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).