Obiadowe sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem

Nie masz pomysłu na ciekawy obiad? Sakiewki ze schabu z pieczarkowym farszem sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 szt. plastry schabu
  2. 1 szt. cebula
  3. 2-3 szt. gałązki tymianku
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 400 g pieczarki
  6. 1 szt. papryka czerwona
  7. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  8. 1 szkl. bulion drobiowo-warzywny
  9. 1/2 szkl. śmietanka 18%
  10. 1 łyżeczka sól z podziałem na pół
  11. 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół
  12. 2 łyżki masło

Sposób przygotowania:

1. Rozbij plastry schabu przy pomocy tłuczka do mięsa.

Obrazek

2. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, czerwoną paprykę oraz pieczarki.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj: koncentrat pomidorowy, posiekaną drobno pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

4. Każdy kawałek schabu dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Na środku umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obrazek

5. Zrób z mięsa sakiewkę i zwiąż u góry przy pomocy sznurka wędliniarskiego.

Obrazek

6. Podsmaż sakiewki ze schabu na maśle. Nie zapomnij dodać gałązek tymianku.

Obrazek

7. Po kilku minutach usuń z patelni masło i tymianek. Do sakiewek dodaj bulion i duś pod przykryciem przez 15-20 minut.

Obrazek

8. Czas na śmietankę. Delikatnie połącz ją z bulionem i zredukuj sos. I to wszystko! Smacznego ?

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Wlewam 2 łyżki do smalcu. Dzięki temu jest śnieżnobiały i aksamitny
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto