WAŻNE
TERAZ

Kaczyński umywa ręce w sprawie Mejzy, zdecyduje klub PiS. Znamy kulisy

Odwiedził restauracje Magdy Gessler i szczerze ocenił. "Złe, a nawet żenujące"

Magda Gessler krytykująca funkcjonowanie restauracji to dla nas chleb powszedni, znany nam od 2010 roku za sprawą słynnych "Kuchennych Rewolucji". A co się stanie, gdy role zostaną zamienione i to lokale gwiazdy TVN-u zostaną poddane ocenie? Oto historia, w której łowca stał się zwierzyną...

Restauracje Magdy Gessler pod lupą tiktokera. Padły mocne słowaRestauracje Magdy Gessler pod lupą tiktokera. Padły mocne słowa
Źródło zdjęć: © Facebook, TikTok | Magda Gessler, elitarny.lobuz

Wśród sentencji łacińskich istnieje powiedzenie, które z dzisiejszym tematem wiąże się doskonale. Quis custodiet ipsos custodes? - czyli: Kto pilnuje tych, którzy pilnują? Dzisiaj znamy odpowiedź na to pytanie, przynajmniej w pewnym sensie. Oto Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka, a przy okazji niezwykle krytyczna i bezwzględna recenzentka gastronomiczna, stała się obiektem surowej oceny. Dokonał jej tiktoker "Elitarny Łobuz", który w medium społecznościowym zajmuje się kwestią obycia, sznytu i savoir-vivre'u.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczaka i ziemniaki podaję w zupełnie inny sposób. Przy ich pomocy tworzę genialną szachownicę

"Rozmieniła się na drobne"

Tomasz Roy-Szablewski, czyli wspomniany "Elitarny Łobuz" to, jak sam o sobie mówi, urodzony członek warszawskiej elity, który w pewnym momencie swojego życia postanowił zostać influencerem i odkrywać przed widzami kuluary luksusu, elegancji i życia bogaczy. Kilka dni temu tiktoker postanowił podzielić się z internautami swoimi przemyśleniami na temat działalności Magdy Gessler i tego, jak tak naprawdę wyglądają jej restauracje. Jego słowa były... brutalne.

Na początku nagrania Elitarny Łobuz zauważył, że chociaż w latach 90. Magda Gessler mogła uchodzić za gastronomiczną wizjonerkę, to dzisiaj sprawa ta wygląda zgoła inaczej. Według tiktokera restauratorka "rozmieniła się na drobne" i stała się synonimem wielu rzeczy, ale na pewno nie ekskluzywności.

Dzisiaj Magda Gessler kojarzy nam się z sypaniem "Prymatu" w obskurnej kuchni na przedmieściach Lidzbarka Warmińskiego. Magda Gessler kojarzy się dzisiaj z parówkami Besos, a nie z wykwintną kuchnią - powiedział "Łobuz"
Restauracje Magdy Gessler to "relikt"? Tak twierdzi tiktoker
Restauracje Magdy Gessler to "relikt"? Tak twierdzi tiktoker © Facebook | Magda Gessler

Restauracje Magdy Gessler według tiktokera

Nie tylko sam wizerunek gwiazdy TVN-u stał się dla Elitarnego Łobuza polem do krytyki. Tiktoker postanowił również w wyjątkowo okrutnych słowach skomentować to, jak tak naprawdę prezentują się dzisiaj restauracje Magdy Gessler. Według niego są one niepraktyczne, obsługa jest wulgarna, a jedzenie — niesmaczne. "Moje doświadczenia w restauracjach Magdy Gessler są złe, a wręcz żenujące" - stwierdził Elitarny Łobuz, przytaczając między innymi swoją wizytę w "Słodkim Słonym".

W "Słodki Słony" dostałem najgorsze pierogi mojego życia. Nie waham się użyć tego sformułowania: najgorsze pierogi mojego życia. A spieprzyć pierogi w Polsce, to jest sztuka.

Czy Magda Gessler odniesie się do słów coraz popularniejszego w mediach społecznościowych specjalisty od sznytu i luksusu? Na ten moment jeszcze tego nie zrobiła. Jeśli jednak się na to zdecyduje, na pewno będziemy o tym informować!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
W lasach jest go od groma. Po wysuszeniu sprawdzi się jako przyprawa
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze