PrzepisPrzekąskiOgniste kąski

Ogniste kąski

Ogniste kąski
Pyszności

15.07.2018 17:00, aktual.: 16.07.2018 08:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nasze pyszne ogniste kąski z pewnością przypadną Wam do gustu. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze genialnie się prezentują ?

Składniki:

  1. 4 szt. jalapeño
  2. 4 szt. kiełbaski
  3. 8 łyżeczek musztarda
  4. 8 plastrów boczek
  5. 1/2 szkl. żółty ser
  6. kilka łyżeczek sos sriracha
Sposób przygotowania:

1. Papryczki jalapeño podziel na dwie części (wzdłuż). Usuń ich zawartość i rozprowadź musztardę.

Obraz

2. Do każdej połówki włóż kawałek kiełbaski. Następnie opleć plastrem boczku.

Obraz

3. Przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe przekąski polej ulubionym sosem. My wybraliśmy sos sriracha.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także