Wbiła 2 jajka do woreczka śniadaniowego. Po co zrobiła to wszystko? To genialny trik w gotowaniu!

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzięki niemu mamy energię na to, aby być aktywnym od samego rana. Wiele osób uwielbia omlety, ale niestety ich wykonanie wymaga trochę pracy - tym bardziej, gdy robisz je dla całej rodziny.

Obrazek
Frania

Mamy sposób na to, aby oszczędzić Twój czas. Wszystko zrobisz za jednym razem bez używania patelni! Najważniejszym elementem w tym triku jest torba do zamrażania żywności.

Na 1 porcję potrzebujesz:

- 2 jajka

- 1 torbę do zamrażania żywności (odporna na wysokie temperatury)

- 50 g tartego sera

- sól, pieprz

- do wyboru: posiekana cebula, szynka, papryka, pomidory, pieczarki, itp.

Najpierw wbij jajka do torebki.

1

Ściśnij torebkę tak, aby wypchnąć powietrze. Później złap torebkę tam, gdzie są jajka i dokładnie je zgnieć.

2a
2

Czas na składniki. Dodaj te, które lubisz najbardziej. Naszym zdaniem szynka i ser to podstawa!

3

Ponownie naciśnij torebkę, aby dokładnie wymieszać produkty. Pamiętaj o tym, że im mniej powietrza, tym lepszy będzie efekt końcowy.

b
4

Następnie włóż torebkę do garnka z wrzącą woda. Ta metoda idealnie sprawdzi się, gdy masz duża rodzinę lub wpadną do Ciebie goście i zależy Ci na czasie. Jednocześnie można gotować do 8 worków.

5

Po około 13 minutach omlet jest gotowy! Delikatnie wyłóż go na talerz i udekoruj sosem, ziołami i pieczywem. Bon Appétit!

6

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia