Omlet z awokado i rukolą

Nasz omlet połączyliśmy z pysznym serkiem, genialnym awokado oraz smaczną rukolą. Takie śniadanie to prawdziwa uczta dla każdego podniebienia 👍

ObrazekOmlet z awokado i rukolą - Pyszności
Pyszności

Dzisiejszy przepis przygotowaliśmy przy pomocy patelni marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

Omlet

  1. 3 szt. jajka
  2. 1 łyżka mąka
  3. 1/3 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 1 łyżka serek śmietankowy
  2. 1/2 szt. awokado
  3. 1 łyżka sok z cytryny
  4. 1 garść rukola
  5. 1 garść szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ubicia białek ze szczyptą soli.

Obrazek

2. Następnie dodaj do miski żółtka, mąkę pszenną, pieprz oraz sól.

Obrazek

3. Mieszankę przełóż na patelnię i smaż po kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Podziel awokado w cienkie plastry.

Obrazek

5. Na połowie omletu ułóż serek śmietankowy, wcześniej przygotowane awokado, sok z cytryny, sól, rukolę, szczypiorek oraz parmezan. Przykryj drugą częścią omletu i to wszystko! Smacznego ❤️

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej