Orientalna potrawka z soczewicą

Takim połączeniom nie sposób powiedzieć nie. Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, a dla Was? ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 łyżki olej kokosowy
  2. 2 łyżeczki kminek
  3. 1-2 łyżeczki sól morska
  4. 1 szt limonka sok
  5. 400 g ryż ugotowany, jako dodatek
  6. 2 łyżeczki kolendra cała
  7. 2 łyżeczki kurkuma
  8. 3 łyżki imbir posiekany
  9. 4 ząbki czosnek
  10. 400 g pomidory z puszki
  11. 250 g czerwona soczewica
  12. 500 ml woda
  13. 400 g mleczko kokosowe

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą olej kokosowy, kminek, kolendrę i czosnek.

Obrazek

2. Następnie dodaj kurkumę, pomidory z puszki, czerwoną soczewicę, sól oraz imbir. Wlej wodę i gotuj ok. 15 minut.

Obrazek

3. Następnie wlej mleczko i gotuj kolejne 5 minut.

Obrazek

4. Gotową potrawkę możesz podawać m.in. z ryżem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥