Śniadaniowa owsianka z piekarnika na 3 sposoby

Czy owsianka z piekarnika może okazać się hitem? Oczywiście, że tak!

Obrazek
Pyszności

Co więcej, mamy aż 3 genialne argumenty, które z pewnością Cię przekonają do naszej wizji. Oj będzie się działo.

Składniki:

Smak 1

  1. 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
  2. 1/2 szkl. jogurt naturalny
  3. 1/2 szkl. mleko
  4. 1 szt. jajko
  5. 1 szkl. owoce leśne mrożone
  6. 2-3 łyżki wiórki kokosowe
  7. 1 łyżka ekstrakt waniliowy

Smak 2

  1. 1 szt. jajko
  2. 1/2 szkl. orzechy włoskie pokrojone
  3. 25 g gorzka czekolada
  4. 1 szt. banan
  5. 2 łyżki masło orzechowe
  6. 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
  7. 1/2 szkl. jogurt naturalny
  8. 1/2 szkl. mleko

Smak 3

  1. 1 szkl. płatki owsiane pełnoziarniste
  2. 1/2 szkl. jogurt naturalny
  3. 1/2 szkl. mleko
  4. 1 szt. jajko
  5. 25 g gorzka czekolada
  6. 1 szkl. czereśnie mrożone
  7. 1 łyżka erytrytol
  8. 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszy smak owsianki, połącz ze sobą: płatki owsiane, jogurt naturalny, mleko, jajko, ekstrakt waniliowy oraz owoce leśne. Przełóż do miseczek, które możesz użyć w piekarniku, po czym posyp kokosem.

Obrazek

2. Czas na drugą kombinację. Tym razem zmiksuj ze sobą: płatki owsiane, jogurt naturalny, mleko, jajko, banana, gorzką czekoladę, orzechy włoskie i masło orzechowe. Powstałą mieszankę przełóż do miseczek i na wierzchu ułóż jeszcze po dwa plastry banana.

Obrazek

3. I na koniec kombinacja składająca się z: płatków owsianych, jogurtu naturalnego, mleka, jajka, mrożonych czereśni, gorzkiej czekolady, erytrolu oraz kakaa. Wszystkie kombinacje wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Czy to najdroższa drożdżówka w Polsce? Testujemy ciastko z warszawskiej cukierni
Czy to najdroższa drożdżówka w Polsce? Testujemy ciastko z warszawskiej cukierni