Pączki z jabłek w cieście naleśnikowym

Pączki z jabłek w cieście naleśnikowym. To prostsze niż myślisz, o czym już za moment się przekonasz. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Nasze pączki przygotowaliśmy w Ovi Smart maki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. zielone jabłka
  2. 150 ml mleko
  3. 150 ml woda gazowana
  4. 300 g mąka
  5. 2 szt. jajka
  6. 1 łyżeczka cynamon
  7. 1/4 szkl. olej
  8. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel jabłka w plastry o grubości 2-3 cm.

Obrazek

2. Teraz przygotuj ciasto naleśnikowe. W tym celu wymieszaj: mąkę, wodę, mleko, jajka, olej, cynamon i sól.

Obrazek

3. Każdy plaster jabłka obtocz w mące i cieście naleśnikowym. Następnie piecz w Ovi Smart przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Gotowe pączki udekoruj według upodobania. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Do sernika dodaję nieoczywisty składnik. Jest puszysty, wyrasta wysoki i nigdy nie opada
Pij wieczorem. Przyjemnie rozgrzewa, wspomaga pracę jelit i zapobiega wzdęciom
Pij wieczorem. Przyjemnie rozgrzewa, wspomaga pracę jelit i zapobiega wzdęciom
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
Ten przepis ma prawie 100 lat. W moim domu robię go całą jesień
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
W PRL-u na każdej imprezie. W tym roku na Wszystkich Świętych przypomnę ciotkom przepis
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzucam do rękawa i piekę. W mig mam pyszny obiad, którym naje się cała rodzina
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Wrzuć do wody. Ziemniaki ugotują się szybciej, a ich smak będzie pełniejszy
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Na pewno upiekę na 1 listopada. W ubiegłym roku to ciacho było największym hitem
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Odkąd zjadłam na Śląsku, często robię w niedzielę lub święta. Tak miękki i delikatny, że nie potrzeba noża
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Na obiad robię schabowe po kowalsku. Tak pyszne, że nie zostaje po nich ani okruszek
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Kluski robię z 3 składników. Nie używam ani mąki, ani skrobi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Ekspresowa kiełbaska z kurczaka. Przepis dostałam od rodziny ze wsi
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć
Koreańczyk zjadł ryż na mleku. Jego reakcji na polski przysmak nie da się zapomnieć