WAŻNE
TERAZ

"Koniec 12-dniowej wojny". Prezydent Iranu ogłasza

Paluchy serowe z pepperoni

Paluchy serowe z pepperoni to genialny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Możesz zaserwować je podczas spotkania w gronie najbliższych lub wieczoru filmowego.

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Nasze przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 50 g masło roztopione
  2. 30 g ser parmezan tarty
  3. 2 łyżki świeża bazylia posiekana
  4. 1 łyżeczka suszony czosnek
  5. 1 szt. ciasto na pizzę
  6. 100 g kiełbasa pepperoni
  7. 6 szt. paluszki serowe

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia: roztopionego masła, parmezanu, bazylii oraz czosnku.

Obrazek

2. Podziel ciasto na pizzę na małe kwadraty.

Obrazek

3. Na każdym elemencie ułóż kilka sztuk pepperoni i paluszek serowy.

Obrazek

4. Teraz umieść przekąski w Ovi, posmaruj wcześniej przygotowaną mieszanką i piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Gołąbki, które smakują jak u babci. A robi się je dużo łatwiej
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Postaw na naleśniki jogurtowe. Mają nieco inny smak niż klasyczne, ale są wspaniałe
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Nie potrzebujesz mąki, cukru ani piekarnika. Te ciasteczka robią się same!
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Do obiadu robię młodą kapustę na ciepło. Nikt nawet nie pyta o surówkę
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Jak rozbić kotlety bez tłuczka? Każda dobra gospodyni zna ten prosty patent
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Nie spleśnieje i nie będzie twardy. Ekspertka radzi, jak trzeba przechowywać ser
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Przed wojną zupę ogórkową robiło się z 5 składników. Ten przepis nie ma sobie równych
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
Magda Gessler zdradziła swój patent na karkówkę. To dlatego wychodzi krucha i aromatyczna
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
W PRL-u zajadaliśmy się nią latem. Powód jej nazwy do dziś bawi do łez
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Makłowicz kruszy do masy na placki ziemniaczane. Wychodzą pulchne i lżejsze, ale bardziej sycą
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Pilny komunikat dla klientów Lidla. Nie pij, a nawet nie otwieraj tego napoju
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść groszek cukrowy na surowo? Wyjaśnijmy to raz na zawsze