WAŻNE
TERAZ

Legia Warszawa potwierdza. Edward Iordanescu zwolniony

Paluchy serowe z pepperoni

Paluchy serowe z pepperoni to genialny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Możesz zaserwować je podczas spotkania w gronie najbliższych lub wieczoru filmowego.

Obrazek
Pyszności

Nasze przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 50 g masło roztopione
  2. 30 g ser parmezan tarty
  3. 2 łyżki świeża bazylia posiekana
  4. 1 łyżeczka suszony czosnek
  5. 1 szt. ciasto na pizzę
  6. 100 g kiełbasa pepperoni
  7. 6 szt. paluszki serowe

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia: roztopionego masła, parmezanu, bazylii oraz czosnku.

Obrazek

2. Podziel ciasto na pizzę na małe kwadraty.

Obrazek

3. Na każdym elemencie ułóż kilka sztuk pepperoni i paluszek serowy.

Obrazek

4. Teraz umieść przekąski w Ovi, posmaruj wcześniej przygotowaną mieszanką i piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
W PRL-u były przysmakiem. Dziś nikt by nie tknął, a to duża strata
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser
Nasze babcie piekły go zawsze w świąteczne dni. W tym roku przypomnę bliskim ten pyszny deser
Szarlotka białostocka ma dużo jabłek, a nie namaka i nie rozpada się. Wszystko dzięki 1 składnikowi
Szarlotka białostocka ma dużo jabłek, a nie namaka i nie rozpada się. Wszystko dzięki 1 składnikowi
Imbir zawsze przechowuję w ten sposób. Jest jędrny, zachowuje właściwości i nie pleśnieje
Imbir zawsze przechowuję w ten sposób. Jest jędrny, zachowuje właściwości i nie pleśnieje
Żyje tylko w najczystszej wodzie. Ma delikatne mięso i jest pozbawiony ości, a nie doceniamy go
Żyje tylko w najczystszej wodzie. Ma delikatne mięso i jest pozbawiony ości, a nie doceniamy go
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
To najlepszy przepis na sernik. Nie opada, nie pęka i smakuje jak z drogiej cukierni
To najlepszy przepis na sernik. Nie opada, nie pęka i smakuje jak z drogiej cukierni
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa