PrzepisPampuchy - bułki na parze
Pampuchy - bułki na parze
Pyszności
14.02.2020 17:00, aktual.: 08.09.2020 22:08
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Bułki na parze, czyli pampuchy, to hit naszego dzieciństwa. Uwielbialiśmy jeść je zarówno na śniadanie, jak i deser. Mamy nadzieję, że Wy również ciepło je wspominacie i dzisiejszy przepis skradnie Wasze serca.
Choć na chwilę przeniesiemy się do szczęśliwych lat dzieciństwa i jeszcze raz poczujemy wyjątkowe smaki wprost z kuchni naszych mam i babć.
W przygotowaniu pampuchów pomógł nam parowar marki Philips.
Składniki:
Pampuchy
- 500 g mąka przesiana
- 200 ml ciepłe mleko
- 2 szt. jajka
- 2 szt. żółtka
- 50 g masło roztopione
- 30 g cukier łyżka do zaczynu
- 25 g świeże drożdże
Polewa owocowa
- 150 g borówki
- 150 g jeżyny
- 1/3 szkl. miód
Dodatki
- śmietana 18%
- orzechy włoskie posiekane
Sposób przygotowania: