Pancakes z niespodzianką

Kochamy naleśniki, dlatego dziś przychodzimy z kolejną ciekawą propozycją, w której znajdziecie słodką niespodziankę ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 łyżek Nutella
  2. 1,5 szkl. mąka
  3. 3 łyżki cukier
  4. 1 łyżka proszek do pieczenia
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  7. 1 szkl. mleko

Sposób przygotowania:

1. Na papierze do pieczenia zrób 6 krążków z nutelli. Wstaw do zamrażarki na 20 minut. W międzyczasie w dużej misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj jajko, ekstrakt waniliowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Na patelni usmaż pancakes z jednej strony i odłóż na bok.

Obrazek

4. Następnie stwórz drugi naleśnik. Tym razem na wierzchu ułóż krążek nutelli.

Obrazek

5. Po chwili przyłóż wcześniej upieczony z jednej strony naleśnik i obróć na drugą stronę.

Obrazek

6. Gotowe naleśniki możesz podać m.in. z syropem klonowym.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby